top of page
  • Yazarın fotoğrafıSHDD

“Sedef Tedavisinde Alternatif Yaklaşımlar” Eğitim Semineri



Sedef Hastaları Dayanışma Derneği 13-15 Ekim 2023 tarihlerinde termal sağlık turizmi alanında öne çıkan Denizli’de Umut Thermal Hotel ev sahipliğinde alternatif tedaviler konusunda bir eğitim semineri gerçekleştirecek.


Doğası, tarihi ve kültürel varlıkları ile bir hazine olan Denizli, özgün turizm faaliyetleri ile fark yaratmaya devam ediyor. Sağlık turizminde, özellikle termal sağlık turizmi alanında Pamukkale Üniversitesi Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Kür Kenti olma yolunda yapılan çalışmalara, Sarayköy de katılıyor.


Bilindiği üzere Denizli sahip olduğu termal kaynaklar açısından çok zengin bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor. Beyaz su diye adlandırılabilecek Pamukkale Hierapolis termal su kaynakları, Kırmız su diye adlandırılan Karahayıt termal su kaynakları ve Sarı su diye adlandırılan Sarayköy kükürtlü termal su kaynakları, termal sağlık turizmi için olağanüstü fırsatlar sunuyor.

Sarayköy ilçesinde faaliyet gösteren Umut Thermal Hotel, kükürtlü termal su kaynakları, turba grubu çamur kaynakları, kükürtlü mineralli termal çamur kaynakları ile fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin yanında dermatolojik rahatsızlıkların rehabilitasyonu için doğal tedavi unsurlarını misafirlerine sunuyor.


Dönemin Denizli Valisi Yusuf Ziya Göksu’nun daveti ve teşviki ile 2001 yılında çalışmalarına başlayan Umut Thermal Hotel, o günden bugüne birçok başarılı çalışmaya imza atmış ve Denizli ile ilgili birçok turizm projesinin hayata geçmesine öncülük etmiştir. 2007 yılında Nihat Zeybekçi’nin daveti ile dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bir hafta termal kür rehabilitasyon faaliyetlerini yerinde incelemek için ziyaret ettiği Umut Thermal Hotel, Pamukkale Üniversitesi ile sağladığı iş birliği çerçevesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında Kaplıca Kür Uygulamalarının SGK kapsamında Denizli’de ilk uygulandığı bir merkez olarak dikkatleri çekmektedir.

Sahip olduğu doğal kükürtlü termal kaynakları ile sedef ve cilt hastalıkları rehabilitasyonunda da yeni bir projeye imza atmaya hazırlanan Umut Thermal Hotel, başta Türkiye Sedef Hastaları Dayanışma Derneği yönetim kurulu başkanı Mustafa Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere, uzman dermatologlar, psikologlar ve sedef hastası üyelerini Sedef Hastaları Eğitim Seminerleri kapsamında Sarayköy’de 13 – 15 Ekim 2023 tarihleri arasında ağırlıyor.


Prof. Dr. Can Bilgili’nin moderatörlüğünde düzenlenecek olan Sedef Hastaları Eğitim Seminerleri, derneğin ulusal ve uluslararası alanlarda Sedef hastalığı farkındalık çalışmalarından biri olarak ön plana çıkıyor. Etkinlikte Uzman Psikolog Esra Tanrıverdi, Dermatolog Uzman Doktor Sena İnal ve Psikolog Eliz M. Tanrıverdi sunumlarıyla katılımcıları bilgilendirecekler.


Sedef tedavisinin dermatolog ve psikolog destekli bir kür tedavisi olarak ele alınmasının gerekliliğini de dile getiren Türkiye Sedef Hastaları Dayanışma Derneği, IFPA (International Federation of Psoriasis Associations – Uluslararası Sedef Hastalığı Dernekleri Federasyonu) üyesi.


Organizasyona ev sahipliği yapan Umut Thermal Hotel’in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer Başoğlan sahip oldukları turba grubu çamur ve kükürtlü termal su kaynaklarının cilt hastalıklarının tedavisi ve rehabilitasyonunda etkili olduğunu, Sağlık Bakanlığı Tıbbi Değerlendirme Kurulu’nun raporlarına göre tespit edilerek 2004 yılından bu yana hizmet verdiklerini belirterek, sedef hastalarını Denizli’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.


Sedef hastalarının turba çamur ve termal su uygulamalarından olumlu sonuçlar elde ettiklerini, hedeflerinin yurt dışı sedef hastalarına da ulaşmak olduğunu, Denizli sağlık turizmine katkı sunmak istediklerini açıklayan Başoğlan amaçlarının hasta merkezli güvenli ve tamamlayıcı tedavi yaklaşımı sunmak olduğunun altını çizdi. Yaşam boyu süren bir hastalıkla mücadele eden Sedef hastalarının günlük streslerini en aza indiren rahatlatıcı ve sakin bir ortamda hastaların yaşam kalitesini kısa ve uzun vadede yükseltmeyi amaçladıklarını belirten Başoğlan, sağlık bakımı ve hasta eğitimi alanlarında öncü merkez olmak için çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizdi.

92 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page